24Lis 2016

0

526

0

#1 Przegląd nowości w Prodio – Widoki produkcji

Wraz z wersją 2.0 wprowadziliśmy kilka nowych funkcji oraz usprawnień. Jedną z nich są widoki produkcjiWprowadzenie tej funkcji do Prodio jest wynikiem naszych doświadczeń oraz informacji płynących bezpośrednio od klientów. Sprawdzają się w wielu sytuacjach, dając dodatkową elastyczność oraz możliwość jeszcze lepszego dopasowania Prodio do waszych wymagań.

Funkcja ta ma swoje zastosowanie, gdy firma produkuje swoje wyroby w kilku odrębnych miejscach (np. posiada dwa lub więcej pomieszczeń, w których odbywa się produkcja) lub chce podzielić swoją produkcję, ze względu na jej rodzaj lub zakres. I do danego miejsca przydzielić pracowników.

  • Po pierwszym zalogowaniu

Każdy nowy użytkownik ma domyślnie przypisany “Domyślny widok” jego nazwa jest wyświetlana w miejscu zaznaczonym żółtą ramką po lewej stronie, należy go traktować jako widok główny. Ramką po prawej stronie zaznaczone jest miejsce gdzie można wybrać widok, który aktualnie chcemy podejrzeć. Na powyższym są już dodane maszyny, które są do niego przypisane. Dla nowych użytkowników nie będą one widoczne.

  • Dodawanie nowego widoku produkcji oraz jego podgląd, edycja i usuwanie

Aby wejść do listy widoków należy z lewego menu wybrać Ustawienia | Widoki produkcji

KROK 1: 

KROK 2:

Po wykonaniu powyższej instrukcji, zobaczymy następujący widok:

Domyślny widok ma już nadane login i hasło, które służą do logowania na produkcję. Login, hasło i nazwę można swobodnie edytować.

Dodając nowy widok produkcji nadajesz mu nazwę, login i hasło,

  • Gdy już dopasujesz widoki produkcji do swojej firmy

Zobaczysz widok podobny do tego powyżej, gdzie nazwy, loginy i hasła dla poszczególnych widoków produkcji są nadane przez Ciebie.

Przechodząc do widoku głównego, zobaczysz nazwę aktualnie wybranego widoku oraz pole z możliwością przełączania się pomiędzy widokami.

  • Pozostaje Ci już tylko przypisać maszyny

Przechodzimy do widoku maszyn. Z menu po lewej wybieramy Ustawienia | Maszyny. Ukaże nam się widok maszyn. Jeśli posiadamy już istniejące maszyny to wybieramy opcję edytuj i przypisujemy maszynę do wcześniej stworzonego widoku produkcji. Jeśli nie posiadamy jeszcze żadnych maszyn, musimy je stworzyć w tym celu analogicznie jak w przypadku widoków produkcji wybieramy opcję Dodaj maszynę.

I gotowe, teraz w widoku maszyn masz sprecyzowane do którego widoku produkcji należy dana maszyna.

  • Logowanie pracownika

Teraz Twoi pracownicy mogą się już zalogować na określony widok produkcji, zawierający maszyny na których będą pracować. Wystarczy, że w panelu logowania | Logowanie Produkcja wpiszą login i hasło, które ustaliłeś/aś podczas dodawania widoku produkcji (lub edytowania istniejącego pulpitu).

Twój pracownik, w tym wypadku osoba zajmująca się obsługą frezarek, zaloguje się na widok produkcjiProdukcja – Frezarki i zobaczy tylko te maszyny, które do tego pulpitu należą.

Comments (0)